300g margarin
6 st ägg
9 dl socker.
1 msk bakpulver.
2tsk vaniljsocker.
2-3 msk cacao pulver (70%)
4-5 dl mjöl.
100g hackade mörk chocklad.
Till glasyren:
200-300 mörk block chocklad.
4-5 dl vispgrädde.
1 krm kanel.
1 tsk rom arom.
Smält smöret, vispa ihop äggen och sockret.
Häll sedan i det smälta smöret och rör om. Sedan häller man i alla pulver och rör om och sist hackade chockladen.
smörj in tre runa formar med smör och häll sedan i smeten i alla tre formarna.
Grädda i ugnen 175 grader i 30 min.
Glasyren:
Värm upp grädden på spisen och när det är nära på att koka ta bort kastrullen med grädden från spisen och häll i hackade chokladen för att sedan röra om till en glasyr.
Tips: Börja med glasyren när tårtbotten är färdig gräddade så att dem hinner svalna under tiden.
Sedan är det bara att få lås tårtbotten från formarna och börja hälla över glasyren lager till lager.
Dekorera gärna med lite bär.
bild från google.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar